Ëmbëlsira Palmier/ Flutur

1604563725

Ëmbëlsira Palmier/ Flutur

E njohur në Evropë, rostiçeri me shije karakteristike,

Pasta flutur (Palmier) për shkak të formës së saj i ngjan fluturës për të marrë emrin.

Shija e tij është e freskët, e ëmbël dhe e shijshme, me një erë të fortë të aromave të Osmanthus.

Pasta me flutura ( Palmier është e njohur në Gjermani, Francë, Spanjë, Itali,

Portugalia, SHBA dhe shumë vende të tjera të ëmbëlsirës klasike perëndimore.

Në përgjithësi besohet se Franca e shpiku këtë ëmbëlsirë në fillim të shekullit të 20-të,

dhe ka edhe pikëpamje se pjekja e parë ka qenë në Vjenë, Austri.

Zhvillimi i ëmbëlsirave me flutura bazohet në një ndryshim në metodën e pjekjes

të ëmbëlsirave të ngjashme të Lindjes së Mesme si bakllavaja.

Më poshtë fotoja për ëmbëlsirën e Lindjes së Mesme "Bakllava"

1604563127839331

Makineri për prodhimin e këtij ushqimi


Koha e postimit: Shkurt-05-2021