CPE-3268 Makinë e linjës së prodhimit Lacha Paratha

  • Makina e linjës së prodhimit Lacha Paratha CPE-3268

    Makina e linjës së prodhimit Lacha Paratha CPE-3268

    Lacha Paratha është një bukë me shtresa, vendase në nënkontinentin Indian, e përhapur në të gjithë kombet moderne të Indisë, Sri Lankës, Pakistanit, Nepalit, Bangladeshit, Maldiveve dhe Mianmarit, ku gruri është elementi kryesor tradicional.Paratha është një bashkim i fjalëve parat dhe atta, që fjalë për fjalë do të thotë shtresa brumi të gatuar.Drejtshkrimet dhe emrat alternativë përfshijnë parantha, parauntha, prontha, parontay, paronthi, porota, palata, porotha, forota.