Леб од багет

1576035741

Леб од багет

Рецептот за багети е многу едноставен, користејќи само четири основни состојки: брашно, вода, сол и квасец.

Без шеќер, без млеко во прав, без или речиси без масло.Пченичното брашно е небелено и не содржи конзерванси.

Во однос на формата, исто така е пропишано дека косината мора да има 5 пукнатини за да биде стандардна.

Францускиот претседател Макрон изрази поддршка за традиционалниот француски багет „Багет“ да аплицира за Претставничката листа на нематеријално културно наследство на човештвото на Обединетите нации.

1576036617405649

Машини за производство на оваа храна


Време на објавување: 05-02-2021 година